Vraag Fout bij het starten van AVD - "Kon bestand niet openen: (null) /system/build.prop: geen bestand of map"


Wanneer ik de AVD open vanaf het CMD-venster met behulp van:  C: \ Android \ adt-bundle-windows-x86 \ sdk \ tools> emulator.exe -avd Nexus-7-001 -verbose

Alles lijkt in orde tot de regel eronder "Kon bestand niet openen: (null) /system/build.prop: geen bestand of map"

Hoewel de emulator wordt geopend, probeert een poging om een ​​app opbrengst en fout te selecteren "Helaas is het opstartprogramma gestopt."

Ik heb ADT => hetzelfde probleem gedesinstalleerd en opnieuw gedownload. Kun je me vertellen of er een manier is om er zeker van te zijn om alle ADT te verwijderen? Kan dit probleem ook worden veroorzaakt door restanten van de oude ADT (vorige versie van Eclipse) of is het iets anders helemaal? Heb hetzelfde probleem op een Win-7 en een Vista OS-systeem.

C:\Android\adt-bundle-windows-x86\sdk\tools>emulator.exe -avd Nexus-7-001 -verbose
.
.
.
emulator: Trace file name is not set

emulator: autoconfig: -scale 0.569531
emulator: Could not open file: (null)/system/build.prop: No such file or directory
emulator: control console listening on port 5554, ADB on port 5555
emulator: can't connect to ADB server: connection refused
emulator: ping program: C:\Android\adt-bundle-windows-x86\sdk\tools\ddms.bat
emulator: ping command: C:\Windows\system32\cmd.exe /C "C:\Android\adt-bundle-windows-x86\sdk\tools\ddms.bat" ping emulator 21.0.1.0 "NVIDIA Corporati
on" "GeForce G210M/PCI/SSE2" "3.0.0"
goldfish_fb_get_pixel_format:167: display surface,pixel format:
  bits/pixel:  16
  bytes/pixel: 2
  depth:       16
  red:         bits=5 mask=0xf800 shift=11 max=0x1f
  green:       bits=6 mask=0x7e0 shift=5 max=0x3f
  blue:        bits=5 mask=0x1f shift=0 max=0x1f
  alpha:       bits=0 mask=0x0 shift=0 max=0x0

20
2018-01-25 00:49


oorsprong


antwoorden:


1) Controleer of het systeembeeld correct is geïnstalleerd.

2) Controleer de chauffeur van de grafische kaart waar u mee bezig bent.


1
2017-11-16 17:59



Ik heb eerder met dit probleem te maken gehad. Om dit probleem op te lossen, start u Eclipse met beheerdersrechten. Het werkte voor mij op Windows 7 en Windows 8.1.


1
2017-12-20 10:57



Het kan een probleem zijn met betrekking tot de paden van uw omgevingsvariabelen voor uw Android SDK en / of Java niet goed ingesteld of verouderd. Controleer of ze wijzen op de juiste bronnen. U kunt ook proberen de opdrachten uit te voeren met behulp van een verhoogde opdrachtprompt en ADB eerst opnieuw te laden.


1
2018-01-18 19:53



Het build.prop-bestand bevat essentiële informatie voor het Android-systeem. Dus als het dat bestand niet kan vinden, crasht het systeem (of launcher). Als de systeemimage beschadigd is (er is iets misgegaan tijdens het downloaden of het Android-systeem heeft het verpest), moet je er goed aan doen om het platform te verwijderen met behulp van de SDK-manager. Of u kunt de verwijderen platform-<api level you are using> map in system-images en platforms in de map waar u de SDK hebt geïnstalleerd. Nadat je dat gedaan hebt download het platform opnieuw en de AVD zou weer moeten werken!


1
2018-03-19 18:58



Het heeft misschien niets met die regel te maken.

Er lijkt een veel voorkomend probleem te zijn bij het initialiseren van OpenGL (werkt Google Earth prima?). Gebruik in deze gevallen in uw opdrachtregel 'emulator-arm' in plaats van 'emulator'. Als het werkt, kan dit een probleem met de driver zijn (probeer de grafische stuurprogramma's opnieuw te installeren).

Als dit niet werkt, probeer dan het hele logboek te posten (emulator -verbose -avd mydevice).


0
2018-05-15 18:41



Ik had bijna hetzelfde probleem, de oplossing was:

  1. Controleer het API-niveau van de kernel
  2. Voer de AVD uit met dezelfde API.

Mijn fout was:

D:\programs\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\sdk\tools>emulator-arm -kernel D
\programs\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\sdk\emulator-root\Kernel\zImage -s
ow-kernel -verbose -avd NexusS
emulator: found SDK root at D:\programs\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\sdk
emulator: Android virtual device file at: C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.ini
emulator: virtual device content at C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.avd
emulator: virtual device config file: C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.avd/con
ig.ini
emulator: using core hw config path: C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.avd/hard
are-qemu.ini
emulator: Found AVD target API level: 8
emulator: 'magic' skin format detected: 480x800
emulator: autoconfig: -skin 480x800
emulator: autoconfig: -skindir (null)
emulator: keyset loaded from: C:\Users\Laci\.android\default.keyset
emulator: found SDK root at D:\programs\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\sdk
emulator: trying to load skin file 'D:\programs\adt-bundle-windows-x86_64-20130
22\sdk/tools/lib/emulator/skins/dynamic//layout'
emulator: loaded dynamic skin width=480 height=800 bpp=16

emulator: autoconfig: -ramdisk D:\programs\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\s
k/platforms\android-8\images\/ramdisk.img
emulator: Using initial system image: D:\programs\adt-bundle-windows-x86_64-201
0522\sdk/platforms\android-8\images\/system.img
emulator: autoconfig: -data C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.avd/userdata-qemu
img
emulator: autoconfig: -initdata C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.avd/userdata.
mg
emulator: autoconfig: -cache C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.avd/cache.img
emulator: Physical RAM size: 256MB

Content of hardware configuration file:
  hw.cpu.arch = arm
  hw.ramSize = 256
  hw.screen = touch
  hw.mainKeys = yes
  hw.trackBall = no
  hw.keyboard = no
  hw.keyboard.lid = yes
  hw.keyboard.charmap = qwerty2
  hw.dPad = no
  hw.gsmModem = yes
  hw.gps = yes
  hw.battery = no
  hw.accelerometer = yes
  hw.audioInput = yes
  hw.audioOutput = yes
  hw.sdCard = yes
  disk.cachePartition = yes
  disk.cachePartition.path = C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.avd/cache.img
  disk.cachePartition.size = 66m
  hw.lcd.width = 480
  hw.lcd.height = 800
  hw.lcd.depth = 16
  hw.lcd.density = 240
  hw.lcd.backlight = yes
  hw.gpu.enabled = no
  hw.camera.back = none
  hw.camera.front = none
  vm.heapSize = 32
  hw.sensors.proximity = yes
  hw.sensors.magnetic_field = yes
  hw.sensors.orientation = yes
  hw.sensors.temperature = yes
  kernel.path = D:\programs\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\sdk\emulator-roo
\Kernel\zImage
  kernel.parameters =  android.checkjni=1
  disk.ramdisk.path = D:\programs\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\sdk/platfo
ms\android-8\images\/ramdisk.img
  disk.systemPartition.initPath = D:\programs\adt-bundle-windows-x86_64-2013052
\sdk/platforms\android-8\images\/system.img
  disk.systemPartition.size = 200m
  disk.dataPartition.path = C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.avd/userdata-qemu
img
  disk.dataPartition.size = 2g
  avd.name = NexusS
.
QEMU options list:
emulator: argv[00] = "emulator-arm"
emulator: argv[01] = "-show-kernel"
emulator: argv[02] = "-android-hw"
emulator: argv[03] = "C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.avd/hardware-qemu.ini"
Concatenated QEMU options:
 emulator-arm -show-kernel -android-hw C:\Users\Laci\.android\avd\NexusS.avd/ha
dware-qemu.ini
emulator: registered 'boot-properties' qemud service
emulator: nand_add_dev: system,size=0xc800000,initfile=D:\programs\adt-bundle-w
ndows-x86_64-20130522\sdk/platforms\android-8\images\/system.img
emulator: mapping 'system' NAND image to C:\Users\Laci\AppData\Local\Temp\\Andr
idEmulator\TMPE31B.tmp
emulator: rounding devsize up to a full eraseunit, now c810000

emulator: nand_add_dev: userdata,size=0x80000000,file=C:\Users\Laci\.android\av
\NexusS.avd/userdata-qemu.img
emulator: rounding devsize up to a full eraseunit, now 80010000

emulator: registered 'boot-properties' qemud service
emulator: Adding boot property: 'dalvik.vm.heapsize' = '32m'
emulator: Adding boot property: 'qemu.sf.lcd_density' = '240'
emulator: Adding boot property: 'qemu.hw.mainkeys' = '1'
emulator: Adding boot property: 'qemu.sf.fake_camera' = 'none'
emulator: nand_add_dev: cache,size=0x4200000,file=C:\Users\Laci\.android\avd\Ne
usS.avd/cache.img
emulator: Initializing hardware OpenGLES emulation support
emulator: ERROR: Could not load OpenGLES emulation library: Could not load DLL!
emulator: WARNING: Could not initialize OpenglES emulation, using software rend
rer.
emulator: Kernel parameters: qemu.gles=0 qemu=1 console=ttyS0 android.qemud=tty
1 android.checkjni=1 ndns=2
emulator: Trace file name is not set

emulator: autoconfig: -scale 1
serial0 console
emulator: Could not open file: (null)/system/build.prop: No such file or direct
ry
emulator: control console listening on port 5554, ADB on port 5555
emulator: sent '0012host:emulator:5555' to ADB server
emulator: ping program: D:\programs\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\sdk\tool
\ddms.bat
emulator: ping command: C:\Windows\system32\cmd.exe /C "D:\programs\adt-bundle-
indows-x86_64-20130522\sdk\tools\ddms.bat" ping emulator 22.0.1.0 "" "" ""
Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing
Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncom
ressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux
..Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressi
g Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Unc
mpressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Lin
x...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompres
ing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...U
compressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing L
nux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompr
ssing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux..
Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing
Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncom
ressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux
..Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressi
g Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Unc
mpressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Lin
x...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompres
ing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...U
compressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing L
nux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompr
ssing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux..
Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing
Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncom
ressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux
..Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressi
g Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...Unc
mpressing Linux...Uncompressing Linux...Uncompressing Linux...

ran out of input data

 -- System haltedemulator: User-config was not changed.

0
2017-08-06 21:13



probeer uw AVD vanaf nul opnieuw te maken en als het probleem zich blijft voordoen, plaatst u uw volledige logboek (emulator -verbose -avd mydevice)


0
2017-12-16 08:06